HPD “Gojzerica” – podružnica Oriovac u sruadnji s Meridianom Slavonicom i Općinom Oriovac 8. listopada 2023. s početkom u 9:00 sati organizira 3. Memorijalni pohod: “Od Premužića do Štampara”.

Okupljanje od 9:00 sati na Trgu hrvatskog preporoda u Oriovcu ispred općinske zgrade i prijave sudionika pohoda na info-štandu. Nastavlja se druženjem uz tradicionalni planinarski doručak i topli čaj, a od 9:45 sati slijedi pozdravni govor, zajednička fotografija i polazak na stazu:

Planinarskom stazom od Premužića do Štampara – Oriovac-Kasonjski vrh-B. Drenovac-Oriovac (obilazak Štamparove rodne kuće) – dužina staze 17 km (trajanje staze 5 sati). Za slabije hodače staza se skraćuje na 7 km (trajanje staze 2,5 sata) te se s Kasonjskog vrha vraćaju u Oriovac.

Po povratku sa staze slijedi druženje planinara u šatoru ispred vatrogasnog doma, uz hranu, piće i tamburaše. Domaćin je osigurao grah i piće po promotivnim cijenama. Nakon zajedničkog ručka slijedi dodjela zahvalnica i zatvaranje pohoda.

U sklopu programa u Općinskom domu Oriovac s početkom u 16:00 sati odigrat će se predstava Dramskog studija Satiričkog kazališta mladih iz Slavonskog Broda pod nazivom “Tko leži, ne bježi”.

Foto: HPD “Gojzerica”

Skip to content