Dana 20. i 21. svibnja Turističku zajednicu Meridiana Slavonica posjetili su članovi hrvatskog FIJET-a (udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu). Direktorica i načelnici općina su u suradnji s ostalim domaćinima gostima organizirali bogat obilazak te je naglasak bio na prikazivanju najvrjednijih resursa na ovom području.

Prijem je održan u hotelu Stupnički dvori te su nakon toga gosti krenuli u posjet Zavičajnoj zbirci i udruzi Spretne ruke (Stari Slatinik). Obišli su Križni put u Starom Slatiniku i Lovačku kuću te se uputili na ručak u izletište Anin gaj. Nakon okrjepe održan je okrugli stol u vijećnici Općine Oriovac na kojem su sudjelovali članovi FIJET-a i predstavnici Turističke zajednice, a na kojoj je detaljno predstavljena Turistička zajednica. Uspostavljeni su brojni kontakti, razmijenjena su brojna iskustva, a predstavnici TZ-a su od posjetitelja dobili vrijedne preporuke za daljnji rad. Gosti su se nadalje upoznali s poviješću općine, kao i znamenitim osobama iz povijesti. Udruga vinogradara i voćara općine Oriovac ih je dočekala u svom objektu gdje je organizirala degustaciju lokalnih vina te su nakon toga obišli svetište Majke Božje Kloštarske u Slavonskom Kobašu. Prvi dan završio je prigodnom večerom u restoranu hotela Stupnički dvori. Drugi dan članovi FIJET-a započeli su radno održavajući Skupštinu te su kasnije posjetili Jana house, etno sobu Siče i Staru Kapelu gdje su imali slavonski ručak i upoznavanje sa sadržajem eko-etno sela.

Ispostavilo se da su dva dana premalo da gosti obiđu sve željene lokacije, no svakako ovaj posjet pokazao se kao odličan potez ne samo u razmjeni iskustava u turističkom svijetu, nego i u prilici da TZ Meridiana Slavonica stručnjacima u svom poslu pokaže sve svoje trenutne resurse, kao i one na kojima je potrebno raditi kako bi se turizam na ovom području ojačao. Predstavnici Turističke zajednice se ovim putem još jednom zahvaljuju gostima na pruženoj prilici da predstave ono najbolje što imaju.

Skip to content