„Volim život“ nova je pjesma Miroslava Škore koja slavi slavonski život te nas svojim šaljivim videospotom vodi u idilu pitomog slavonskog sela. Kao predložak za ovo slavonsko selo iz pjesme poslužilo je Eko-etno selo Stara Kapela, u sklopu istoimenog naselja koje se nalazi na području naše turističke zajednice.

Nije ovo prvi puta da Miroslav Škoro ovdje dolazi snimati spot, budući da je ondje prije devet godina sniman spot za pjesmu „Zašto lažu nam u lice“, tužnu pjesmu koja govori o problemu napuštanja Slavonije i Hrvatske, u čijem spotu se pojavljuju velikani hrvatskog glumišta na čelu sa, sada već pokojnim, Ivom Gregurevićem.

Osim Miroslavu Škori, ova je lokacija za snimanje iznimno privlačna i ostalim glazbenicima te različitim televizijskim producentima pa se tako ovo naselje često pojavljuje na televiziji kao dio raznolikih emisija i ostalih televizijskih sadržaja.

Što je to toliko čarobno u Eko-etno selu Stara Kapela? Odgovor na ovo pitanje dobit ćete čim prvi puta ugledate ovo selo, gdje se čini kao da je vrijeme odavno stalo.

Stara Kapela naselje je smješteno među obroncima Požeške gore. Zbog svog specifičnog položaja signal na mobitelima nije dostupan pa je ovo mjesto idealno za odmor od užurbane svakodnevice.

Puna zelenila i netaknute prirode, Stara Kapela pruža prijeko potreban mir gdje Vas nitko neće pitati tko ste i što ste. Iznimno ljubazni domaćini uvijek će Vas rado ugostiti i ponuditi Vam najbolje od najboljeg – počevši od smještaja pa do ponude hrane i pića – autohtono, naravno.

Bogato ispisana povijest rezultirala je izgledom naselja kakvo je danas, a pojedinci su uvidjeli turistički potencijal te ga u tu svrhu i iskoristili – danas na tom području djeluje udruga Eko-etno selo Stara Kapela koja je u potpunosti opravdala svoje postojanje i trud.

Sve je počelo početkom 2000. godina kada je skupina entuzijasta odlučila osnovati udrugu i od zaborava spasiti selo svojih djedova i baka. Krenuvši u taj podvig, vjerojatno nisu ni slutili da će stvoriti biser hrvatskog ruralnog turizma, koji danas svojom ponudom vraća u neka davna, ali zahvaljujući marljivim pojedincima, ipak nezaboravljena vremena.

Danas Eko-etno selo Stara Kapela nudi zaista mnogo toga, a više o njihovoj ponudi možete saznati ovdje.

Skip to content