Već treći put pozivamo vas na ovaj poseban vinski i umjetnički događaj i doživljaj: “Zalazak u vinogradu“ u organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica i tvrtke Zlatne riječi. U vinogradima pred vinskim hotelom „Stupnički dvori“ kušat ćemo vina, uživati u glazbi i stvarati nova sjećanja uz fotografije zalaska sunca u vinogradu. Ove godine, kao posebnu atrakciju, organiziramo i dolazak vlakom iz Zagreba – i prvu vinsku radionicu ikada – u vlaku!

PROGRAM:

16:00 – 21:00 h
Zalazak u vinogradu – izlaganje vinara Meridiane Slavonice
Posjetiteljima će svoja vina predstaviti na izlagačkim mjestima vinari ovoga kraja. Kušat će se vina sorti graševina, chardonnay, cabernet sauvignon, cabernet franc i merlot. Posjetitelji će na ulazu kupiti ulaznicu (čašu) s kojom će moći kušati vina kod izabranih vinara. Uz vina, prigodne zalogaje pripremit će restoran Stupnički dvori, a dodatnu ponudu obogatit će lokalni OPG-ovi.

16:00 – 16:45 h
Vinska radionica – „Vina Meridiane Slavonice – ponos našega kraja“, predavačica prof. Marija Vukelić, WSET2. Na radionici u hotelu će posjetitelji moći napraviti prvi korak u upoznavanju vinogorja kroz kušanje 5 vina 5 vinara sudionika manifestacije. Radionica je besplatna, ali je broj ograničen. Prijave do ponedjeljka 12.6.2023. u 12h na – info@tzms.com.hr.

17:30 h
Službeno otvorenje manifestacije – Mateja Pejanović, direktorica Turističke zajednice Meridiana Slavonica pozdravit će goste i vinare

18:00 h
Koncert: “Gelo & prijatelji” (Bruna Oberan – vokal; Tin Tonković – klavir; Zvjezdan Marjanović – bas; Marko Matošević – bubnjevi; Ante Gelo – gitara)

19:00 – 21:00
Foto nagradni natječaj
Na natječaju sudjeluju posjetitelji ove manifestacije. Zadatak je svojim mobitelima „uloviti“ najbolji kadar zalaska sunca u vinogradu kojim se najljepše opisuje atmosfera (vinogradi, glazbenici, čaša vina, osmijesi uz zalazak sunca isl.). Fotografije treba objaviti javno na svom FB profilu s oznakom #sunsetinMeridianaSlavonica ili #zalazakMeridianaSlavonica. U 21h stručna komisija će odabrati najljepšu fotografiju koja će biti tijekom sljedećih mjesec dana naslovnica FB stranice Meridiana Slavonica i dobit će nagradu organizatora.

Za više informacija pišite nam na: info@tzms.com.hr.

Nakon našega druženja restoran Stupnički dvori poziva na prigodnu večeru „Okusi Graničarskog Posavlja“, o kojoj više saznajte (i rezervirajte) na njihovoj FB stranici.

Skip to content