Početak bavljenja vinogradarstvom obitelji Vučković na ovim područjima datira iz 30-ih godina prošlog stoljeća. Većina poslova u vinogradu i podrumu se i dalje obavlja ručno što doprinosi izuzetnoj kakvoći i kvaliteti vina. Na taj su način zadržali osnovne vrijednosti tradicije.

Vinograd i podrum

Poljoprivredno gospodarstvo Vučković obrađuje 4 hektara vinograda. Vinogradi su smješteni na osunčanim južnim obroncima Dilj Gore u Oriovačkom vinogorju na 230 metara nadmorske visine. Pjeskovito-ilovasto i kamenito tlo na kojem se nalazi vinograd idealno je za postizanje vrhunske kvalitete grožđa i vina.

Masulj i vino prerađeni su na tradicionalan način, što znači da je hlađenje masulja te vrenje napravljeno u posudama uz isključivo ručno miješanje 5-6 puta dnevno. Poslije prešanja vino je pohranjeno u inox bačvama u starom podrumu iz 1920. godine s minimalnim oscilacijama temperature (od zimskih 15 do ljetnih 18 stupnjeva) što je idealno za kvalitetno čuvanje vina. Takvmom vrstom prerade i brigom vrhunskog enologa, njihov Cabernet Sauvignon vjerni je odraz kvalitete tla i podneblja. Dodatno stopljen s tradicijom podruma sazrio je u kvalitetnu kapljicu koja je prepoznatljiva kod uživalaca vina.

Cabernet Sauvignon

Radi se o crnoj sorti grožđa podrijetlom iz Francuske. Za Cabernet Sauvignon kažu da je kralj crnih vina, ponajviše zato što ima tako moćan okus. Prepoznatljiv je po svojoj tamno crvenoj boji s povremenim refleksijama ljubičaste.

Miris i okus mu je izrazito voćnog karaktera. Arome koje dominiraju su grožđe, trešnje, kupine, atraktivne arome klinčića, ponajviše crni ribiz te blaga nota proševine i mošta. Okus je obogaćen živahnim kiselinama koje mu daju osvježavajuću notu, čvrste taninske strukture, izraženu snagu te toplinu koja se polagano širi niz ždrijelo po ispijanju. Prija uz tamna mesa i jača jela od divljači, gljiva, canellone, lasagne i domaće sireve.

Njihovo vino možete degustirati ako 14. lipnja posjetite ovogodišnje izdanje manifestacije Zalazak u vinogradu.

Skip to content