Đurđica Jurković, vlasnica vinarije Vinograd i podrum Jurković počela se baviti uzgojem vinove loze i proizvodnjom grožđa i vina 1989. godine. Vinogradi su zasađeni na obroncima Dilj gore u Brodskom Stupniku na površini od 4 ha jugoistočne ekspozicije. Vinarija se bazira na proizvodnji bijelih sorata. Najzastupljenija sorta koja se uzgaja u ovoj vinariji je  „Graševina“, a uz nju su zastupljene i „Pinot bijeli“, „Chardonnay“ te „Rajnski rizling“.

Podrum je opremljen suvremenom tehnologijom te ima kapacitet od 100 tisuća litara. U vinogradima se berba odvija ručno kako bi se očuvala što bolja kvaliteta grožđa. Predan rad od osnutka vinarije rezultirao je i brojnim visokim odličjima.

Tehnologija proizvodnje vina

Baziraju se na proizvodnji odležanih vina. Odležavanje na finom talogu u inox tankovima godinu do godinu i pol te oko pola godine u boci.

Opis vina

Graševina – vino proizvedeno od istoimene sorte, izražene voćne arome jabuke i citrusa sa blagim cvjetnim notama. Karakterizira ga snažno tijelo, izražena harmoničnost sa izvrsnim omjerom kiseline i šećera. Servira se uz ribu, piletinu, teletinu, svinjetinu. Godišnja proizvodnja 12 000 l.

Pinot bijeli – vino proizvedeno od istoimene sorte, izražene voćne arome dunje i zrele jabuke. Bogati prirodni ekstrakt i izbalansirana svježina mu daju izvrsnu punoću okusa. Preporuka za posluživanje: teletina, piletina, tjestenina, gljive, plodovi mora. Godišnja proizvodnja 2 000 l

Rajnski rizling – vino proizvedeno od istoimene sorte, karakteristične sortne arome (agrumi i breskve), izvrsnog okusa i mirisa, slamnato žute boje. Puninu okusa mu daje blagi ostatak neprevrelog šećera. Izvrsno ide uz suho voće, mesna jela, losos, tunu. Godišnja proizvodnja 3 000 l.

Njihovo vino možete degustirati ako 14. lipnja posjetite ovogodišnje izdanje manifestacije Zalazak u vinogradu.

Skip to content