HPD “Gojzerica” – podružnica Oriovac u sruadnji s Meridianom Slavonicom, HGSS-om i Općinom Oriovac 9. listopada 2022. s početkom u 7:30 sati organizira 2. Memorijalni pohod: “Od Premužića do Štampara”.

Okupljanje je u 7:30 sati ispred Lovačkog doma u Slavonskom Kobašu na adresi Josipa Kozarca 2. Potom kreće kraća šetnja (500 m) do rodne kuće  A. Premužića i povratak vozilima do centra Oriovca, gdje od 9:00 sati počinju prijave društava. Nastavlja se s druženjem uz tradiconalni planinarski doručak i topli čaj, a u 9:45 slijedi pozdravni govor, zajednička fotografija i polazak na stazu.

Planinarskom stazom od Premužića do Štampara – Oriovac-Kasonjski vrh-B. Drenovac-Oriovac (obilazak Štamparove rodne kuće) – dužina staze 17 km (trajanje staze 5 sati). Za slabije hodače staza se skraćuje na 7 km (trajanje staze 2,5 sata) te se s Kasonjskog vrha vraćaju u Oriovac.

Po povratku sa staze slijedi druženje planinara u šatoru ispred vatrogasnog doma, uz hranu, piće i tamburaše. Domaćin je osigurao grah i piće po promotivnim cijenama. Nakon zajedničkog ručka slijedi dodjela zahvalnica i zatvaranje pohoda.

Skip to content