TZMS

AKTIVNOSTI

BICIKLIZAM

Duž Meridiane Slavonice prostire se nekoliko biciklističkih staza:

  • Put Orljave – 33,5 km
  • Savski nasip i slavonska ravnica – oko 7,5 km
  • Četiri kapelice – 6 km
  • Kružna ruta Nova Kapela – oko 26 km
  • Eko-etno selo Stara Kapela – 8 km.

Sveukupna kilometraža biciklističkih staza koja prolazi kroz Meridianu Slavonicu iznosi oko 81 km. Izazovne rute, od kojih se dio nalazi u brdskom području, predstavljaju svojevrsni izazov ljubiteljima biciklizma.

lov i RIBOLOV

Za sve ljubitelje aktivnog odmora, lov i ribolov su idealna ponuda unutar Meridiane Slavonice! U sklopu lovišta Radinje možete uživati u čarima lova po cijenama dostupnim na sljedećoj poveznici:
https://www.hrsume.hr/images/stories/turizam1/16_NovaGradiska.pdf
Fantastičan teren s bogatim izborom divljači, profesionalci na svom terenu koji će vas provesti kroz sve elemente samog lova te smještaj u Lovačkoj kući Radinje učinit će da ovaj odmor svima prepričavate danima.

Ukoliko se ipak odlučite za ribolov, na pravom ste mjestu – pecati možete na ribnjaku i na jezeru u Oriovcu te vodotoku Žavnjača u Novoj Kapeli.

Cjenik:
Ribnjak Gačić (Oriovac) – 30 kn dnevno
Čaplja (Oriovac), Žavnjača (Nova Kapela):
-1 dan = 100,00 kn
-3 dana = 250,00 kn
-7 dana = 370,00 kn

https://savaparks.eu/posebni-rezervat-jelas-ribnjaci-dio-594
http://www.natura-slavonica.hr/hr/zasticena-podrucja1/najava-grupnog-posjeta.html

JAHANJE

Jedinstveni doživljaj nude konji – inteligentne životinje koje se savršeno sljubljuju sa čovjekom i njegovim temperamentom. Ukoliko želite jahati konja, uslugu možete pronaći u hotelu Stupnički dvori.

Uvijek spremne, upregnute, kočije čekaju samo na vas. Čekaju da vas provozaju, da doživite prave čari slavonskog života dok vam vjetar prolazi kroz kosu, a vi uživate u pogledima i prizorima slavonskih sela i topline domaćina. Vožnju kočijom možete iskusiti kao dodatnu ponudu u sklopu Turističkog obiteljskog gospodarstva Kereković.

planinarenje

Ukoliko ste se zaželjeli aktivnog odmora, planinarenje duž Meridiane Slavonice idealno je rješenje za vas – profesionalci i poznavatelji brdskog dijela rado će vas povesti po brdima Meridiane Slavonice. Usput će vas upoznati sa svim karakteristikama koje krase ovu destinaciju, a nakon planinarenja moći ćete uživati u jelima spravljenim od domaćih namirnica i vinima koja dolaze upravo iz vinograda, voćnjaka te s polja iz Meridiane Slavonice.

rijeka sava

Brodsko-posavska županija, pa tako i Meridiana Slavonica, simbolično se nazivaju Čuvarima prirode, Čuvarima baštine i Čuvarima okusa. Ovi nazivi proizlaze kako iz glavnih obilježja ovoga područja, tako i iz položaja županije – uz rijeku Savu koja predstavlja prirodnu granicu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, odakle se čuvala Slavonija i ostatak Hrvatske. Sava se kontinuirano razvija u turističke svrhe pa tako u ljetnim mjesecima u Slavonskom Kobašu možete uživati u Sava beach partyju ili možete otići u Pričac na kupanje, ukoliko ste se zaželjeli takve vrste odmora.

Skip to content