AKTIVNOSTI

Meridiana_Slavonica_turisicka_zajednica_biciklizam_2

Biciklizam

Duž Meridiane Slavonice prostire se nekoliko biciklističkih staza:

  • Put Orljave – 33,5 km
  • Savski nasip i slavonska ravnica – oko 7,5 km
  • Četiri kapelice – 6 km
  • Kružna ruta Nova Kapela – oko 26 km
  • Eko-etno selo Stara Kapela – 8 km.

Sveukupna kilometraža biciklističkih staza koja prolazi kroz Meridianu Slavonicu iznosi oko 81 km. Izazovne rute, od kojih se dio nalazi u brdskom području, predstavljaju svojevrsni izazov ljubiteljima biciklizma.

Meridiana_Slavonica_turisicka_zajednica_ribolov

Lov i ribolov

Za sve ljubitelje aktivnog odmora, lov i ribolov su idealna ponuda unutar Meridiane Slavonice! U sklopu lovišta Radinje možete uživati u čarima lova po cijenama dostupnim na sljedećoj poveznici:
https://www.hrsume.hr/images/stories/turizam1/16_NovaGradiska.pdf
Fantastičan teren s bogatim izborom divljači, profesionalci na svom terenu koji će vas provesti kroz sve elemente samog lova te smještaj u Lovačkoj kući Radinje učinit će da ovaj odmor svima prepričavate danima.

Ukoliko se ipak odlučite za ribolov, na pravom ste mjestu – pecati možete na ribnjaku i na jezeru u Oriovcu te vodotoku Žavnjača u Novoj Kapeli.

Cjenik:
Ribnjak Gačić (Oriovac) – 30 kn dnevno
Čaplja (Oriovac), Žavnjača (Nova Kapela):
-1 dan = 100,00 kn
-3 dana = 250,00 kn
-7 dana = 370,00 kn

https://savaparks.eu/posebni-rezervat-jelas-ribnjaci-dio-594
http://www.natura-slavonica.hr/hr/zasticena-podrucja1/najava-grupnog-posjeta.html

peter-kostov-dkICR1rUOok-unsplash

Jahanje

Jedinstveni doživljaj nude konji – inteligentne životinje koje se savršeno sljubljuju sa čovjekom i njegovim temperamentom. Ukoliko želite jahati konja, uslugu možete pronaći u hotelu Stupnički dvori.

Uvijek spremne, upregnute, kočije čekaju samo na vas. Čekaju da vas provozaju, da doživite prave čari slavonskog života dok vam vjetar prolazi kroz kosu, a vi uživate u pogledima i prizorima slavonskih sela i topline domaćina. Vožnju kočijom možete iskusiti kao dodatnu ponudu u sklopu Turističkog obiteljskog gospodarstva Kereković

Vinski hotel, vinarije te poljoprivredna gospodarstva koja se bave vinima oslonac su za dobar glas koji prati ovu destinaciju jer su upravo oni glavni ambasadori Meridiane Slavonice. Vuče da posjetite destinaciju i počastite se kapljicom ili dvije, zar ne?

paintball

Paintball

Paintball airsoft klub Frikovi osnovan je 2015. godine u Novoj Kapeli od strane skupine entuzijasta koji su se željeli baviti paintball igrom i promovirati istu. Klub je u početku morao nabaviti opremu i urediti teren što je uspješno učinjeno iste godine velikim naporom i zalaganjem članova i simpatizera. Od tada klub uspješno djeluje. Konstantno okuplja pedesetak aktivnih članova i veći broj simpatizera. Organiziraju se turniri, druženja i igre te posjećuju događanja drugih udruga, kako onih koji se bave paintballom tako i ostalih. Nakon pandemije korona virusa pojavila se želja za igranjem igre airsoft te je djelovanje 2021. godine prošireno na airsoft. Članovi su nabavili opremu i klub se nastavlja razvijati i u tom smjeru. Paintball airsoft klub trenutno koristi teren u Batrini na kojemu se mogu igrati i isprobati paintball i airsoft sportovi.

ADRESA: Cerje 2, Batrina
TELEFON: +385 91 118 9800
MAIL: paintballnkb@gmail.com
WEB: www.pk-frikovi.hr

nils-stahl-57WLC2qdzrc-unsplash

Planinarenje

Ukoliko ste se zaželjeli aktivnog odmora, planinarenje duž Meridiane Slavonice idealno je rješenje za vas – profesionalci i poznavatelji brdskog dijela rado će vas povesti po brdima Meridiane Slavonice. Usput će vas upoznati sa svim karakteristikama koje krase ovu destinaciju, a nakon planinarenja moći ćete uživati u jelima spravljenim od domaćih namirnica i vinima koja dolaze upravo iz vinograda, voćnjaka te s polja iz Meridiane Slavonice.

Meridiana_Slavonica_turisicka_zajednica_vila_galerija_1

Rijeka Sava

Brodsko-posavska županija, pa tako i Meridiana Slavonica, simbolično se nazivaju Čuvarima prirode, Čuvarima baštine i Čuvarima okusa. Ovi nazivi proizlaze kako iz glavnih obilježja ovoga područja, tako i iz položaja županije – uz rijeku Savu koja predstavlja prirodnu granicu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, odakle se čuvala Slavonija i ostatak Hrvatske. Sava se kontinuirano razvija u turističke svrhe pa tako u ljetnim mjesecima u Slavonskom Kobašu možete uživati u Sava beach partyju ili možete otići u Pričac na kupanje, ukoliko ste se zaželjeli takve vrste odmora.

Skip to content